let's bring it back

01

ons doel

Met deze intentie zijn Philippe Van Roy en Mark Vijver aan dit verhaal begonnen, Het terugbrengen van het Belgium Open Golf Tournament met steun van de European Tour. Belgie verdient zijn plek op de kalender van de European Tour met zijn drie absolute topspelers. Wij willen van dit event een people’s event maken waar de toeschouwers even belangrijk zijn als de spelers.

Aangezien dit event een groot kostenplaatje heeft hebben wij uw steun nodig. Wij zijn op zoek naar mensen die in dit verhaal geloven en founder willen worden van de Belgium Open. Dus:

word founder

and let's bring it back!

02

geschiedenis

Het Belgian Open Golf tournament wordt met tussenpozen gespeeld sinds 1910. De eerste editie werd gespeeld over 36 holes bij de Royal Golf Club Belgium en werd gewonnen door de Fransman Arnaud Massay. In 1928 veranderde de formule naar het nu bekende 4-daagse 72 holes strokeplay format.

Alle evenementen sinds 1978 maakten deel uit van de Euroepan Tour, zij werden voornamelijk gespeeld in Royal Waterloo GC of Royal Zoute GC, en hadden een aantal bekende winnaars zoals Sir Nick Faldo, Lee Westwood, Robert Karlsson en Miguel Ángel Jiménez.

Van 1978 - 2000 ging het strokeplay format van 72 holes door en werd na een onderbreking van 18 jaar het Belgian Knockout door de familie Pieters weer op de kalender gezet op Rinkven International GC, met 36 holes strokeplay gevolgd door matchplay met de beste 64 tijdens de laatste twee dagen. De winnaar in 2018 was Adrián Otaegui en in 2019 was Guido Migliozzi.

03

Organisatie

Wij vinden het heel jammer dat het Belgium Open niet meer op de kalender van de European Tour staat, temeer daar we drie absolute topspelers hebben. Namelijk: Nicolas Colsaerts, Thomas Pieters en Thomas Detry. Onze ambitie is om het Belgian Open weer op de kaart te zetten.

Wij zijn twee enthousiaste ondernemers die proberen dit toernooi terug te halen naar België op een manier dat de mensen zich betrokken voelen bij dit evenement. Philippe van Roy is een Belgische ondernemer, die al jarenlang gepassioneerd is door golf. Mark Vijver is eigenaar van 45 websites, zoals golfballen.be, die golfballen verkopen in Nederland, België en Frankrijk en een bereik heeft van 1,2 miljoen golfers.

Samen hebben we een plan opgesteld en contact opgenomen met de European Tour, die direct enthousiast was over de organisatie van een people's tournament.

04

Wedstrijdvorm

Het nieuwe Belgium Open wordt gespeeld in de bekende formule van vier dagen Strokeplay. Dit wordt een toernooi 'voor de mensen'. We hopen dat zowel Belgische als internationale golf fans aanwezig zullen zijn om het toernooi en hun favoriete spelers gedurende vier dagen te volgen.

05

Vermaak

Veel bezoekers zullen het naar hun zin hebben om hun favoriete spelers of andere potentiële winnaars door de baan te volgen. Jullie kunnen ook de wedstrijd volgen op een groot scherm in de village met de mogelijkheden om iets te drinken en/of te eten. Voor de actievere mensen stellen we ons echter een gebied voor waar mensen verschillende aspecten van het spel kunnen ervaren zoals een paar ballen te slaan.

Wij vinden dat golf een sport voor iedereen moet zijn en we zullen de Belgische golffederatie uitnodigen om de sport voor te stellen aan nieuwe of toekomstige golfers.

06

Realisatie?

Het organiseren van een dergelijk evenement is alleen mogelijk met steun van sponsoren. Gezien de berichtgeving op televisie en andere mediakanalen, is het een ideale gelegenheid voor bedrijven om zichzelf te promoten bij een breed publiek en om voort te bouwen op bestaande klantrelaties.

We hebben een hoofdsponsor voor ogen, naar wie het toernooi vernoemd zal worden. Ook een aantal andere sponsoren op verschillende niveaus zijn nodig om het toernooi mogelijk te maken. Op deze manier willen we een ongelooflijke sfeer creëren en een groot aantal dagelijkse bezoekers aantrekken. We hebben iedereen nodig om van dit evenement een groot succes te maken.

07

Welke golfbaan?

Op dit moment kijken we naar verschillende mogelijkheden. Sommige clubs onderscheiden zich als ideale kandidaten. Ze zullen aan verschillende criteria moeten voldoen, zoals een goede layout en de staat van de baan, toegang en voldoende parkeervoorzieningen.

Begin 2021 hopen we een datum te hebben om het toernooi terug te brengen in 2022.